Aateliset


Vuodenaikojen Hovit

Keijuista siniverisimmät puolustavat vielä vanhoja perinteitä - etenkin niitä perinteitä, joiden mukaan aatelisten muodostamat vuodenaikojen hovit hallitsevat kaikkea keijukansaa. Nykyään näitä vanhoja sukuja ei enää arvosteta samalla tavalla, mutta aatelisarvo suo silti oikeuksia rahvaaseen nähden.

Paitsi Aatelisia - jotka ovat mielivaltaisesti mitäkin paroneja, kreivejä tai herttuoita - kuuluu Hoveihin näiden alaisena toimivia Ritareita. Ritareiden suojeluksessa on Aatelisten palvelusväkeä, jotka pientä ylöspitoa vastaan ovat velvoitettuja työskentelemään omistajansa hyväksi.

Osa aatelisista pukeutuu edelleen vanhanaikaisiin hovipukuihin, mutta monet seuraavat aikaansa ja käyttävät muuten vain näyttäviä vaatteita ja kalliita koruja.

Kevään hovi

Kevään hovilla on kasvun ja paranemisen voima. Samalla he kuitenkin ovat hurmiollisia ja omistushaluisia. Kevät saa kaikki muut hovit tulemaan toimeen keskenään… Kunhan kaikki vain tekevät juuri niin kuin he sanovat.

Kevään hovi käyttää hempeitä värejä ja arvokkaan tyylikkäitä asuja.

Kesän hovi

Kesän hovi säkenöi uljautta ja mahtavuutta. He ovat voitokkaita valloittajia ja peräänantamattomia taistelijoita, joille ritarillisuus ja kunnia ovat korkeimpia hyveitä. Muiden onkin parasta tunnustaa heidän arvonsa valtakunnan suojelijoina, sillä he myös muistavat loukkaukset.

Kesän hovin vaatteet ovat käytännöllisiä, mutta prameasti koristeltuja. Hyökkäävän lämpimät värit, erityisesti punainen, ovat heidän mieleensä.

Syksyn hovi

Syksyn hovi on hoveista uteliain, leikkisin - ja arvaamattomin. Jatkuva salatiedon haaliminen ja toisten asioiden nuuskiminen on auttanut heitä ohjailemaan tapahtumia mieleisekseen (tai ainakin mielenkiintoisiksi).

Syksyn hovi pukeutuu mielellään liioitellun näyttävästi, syviin, rikkaisiin väreihin.

Talven hovi

Talven hovin väkeä nimitetään usein kitsaaksi ja kylmäkiskoiseksi. Itse he sanovat olevansa vain kaukokatseisia ja laskelmoivia. Talvi onkin vastuussa kuninkaallisista varoista ja käy kauppaa kaukaisienkin valtakuntien kanssa.

Talven hovin asut ovat usein muodollisia, värit kuolleita, tummia sävyjä - ja lumenvalkoinen.